EH...DUCKSINGEL PRODUCTIONS?


SINDS 1990


DSP, Ducksingel Productions, is de naam waaronder Pim van Wel al zo'n 30 jaar de talenten die hij op scheppend vlak heeft, ontplooit.
Al heel lang is Pim bezig met tekenen, ontwerpen, schrijven, muziekmaken en video. Op het moment dat hij daarbij gebruik kon maken van digitale media (computer, opname-apparatuur enz.), bedacht hij dat een pakkende naam voor al zijn bezigheden gewenst was. Uit marketing-overwegingen, maar misschien meer nog als grap. Het werd dus Ducksingel Productions

Ducksingel?

En dat Ducksingel, waar slaat dat dan op?
Eigenlijk nergens. Pim woonde (en woont nog) aan een van de fraaiste singels van Rotterdam. Er zwommen eenden in die singel wier gekwaak hem 's ochtends kon wekken. Het eerste dat bij hem opkwam toen hij over een naam nadacht was Eendensingel Producties. Met het oog op de globalisering werd dat natuurlijk Ducksingel Productions.


Naast Ducksingel Productions heeft Pim van Wel een niet commercieel hobbybedrijfje: Singelwhisky. Hij is namelijk best wel een whiskyliefhebber.

TEKSTEN, BEELDEN
&
MUZIEK

DE ONDERDELEN VAN DSP


Ducksingel Productions,
dat klinkt als een echte onderneming. En net als een echte onderneming heeft Ducksingel Productions dan ook meerdere bedrijfsonderdelen. We zetten ze nog even op een rijtje.


  • DSP Books - de naam zegt het al, en voor meer info kun je de eigen digitale boekwinkel eens bekijken

  • DSP Movies - meer info elders op deze site, of kijk eens op het Ducksingel YouTube-kanaal

  • DSP Graphics - kaarten, cartoons, strips, boekillustraties en meer

  • DSP Music - videoclips, muziek uit eigen studio en muziek en soundbites voor video en film