SchieOverheader

Een Rotterdamse Wandeling - terug naar de homepage

nuttige informatie en tips

- - Voor het inslaan van proviand kun je terecht bij de winkels in het Centraal station, 7 dagen per week, tot 's avonds laat.

Enkele sites over Heijplaat en de RDM:
- welkom welkom welkom
- Wikipedialemma
- RDM Rotterdam
- RDM en Heijplaat in foto's

- overvaren met de Aqualiner.
- of met de watertaxi

- Kijk hier voor restaurants in het Scheepvaartkwartier. Of kijk bij de restaurants in het centrum. Op Heijplaat kon je doordeweeks terecht bij cafe-rest Courzand en dagelijks tot 17:00 uur bij het Dokkaffee

- Openbaar vervoer in Rotterdam:
de RET

 

Link naar totaalkaart op Google Maps

eDSP
Printversie
rvidknop

Deze routebeschrijving is in elkaar gezet, gerekend met een overtocht met de Aqualiner van de noordoever naar Heijplaat. De Aqualiner vaart alleen in de zomermaanden in het weekend. Je kunt natuurlijk altijd met de (dure) watertaxi overvaren. Je legt dan aan in de Heysche Haven. voor nadere informatie.

Rechtdoor naar de veerboot

Op Heijplaat

Een kwartiertje varen met de Aqualiner brengt je bij een steiger op het oude RDM-terrein.

Heijplaat is zo klein, dat je makkelijk zelf een route vindt, maar volg je de hier aangeboden route, dan weet je zeker dat je geen bijzondere plekjes overslaat. Zie

Aan de andere kant terug

Als de Aqualiner je weer op de Willemskade heeft afgezet, dan kan je dezelfde weg terug naar het centraal station lopen, als je tenminste uitgewandeld bent in Rotterdam. Het leukste loopt het dan natuurlijk als je net de andere kant van de route neemt als die waarlangs je heen liep.

item3aitem9